Om huset i El Terreno

Gatuplanet

Det finns tre sovrum med totalt sex bäddar på övre planet. Två sovrum med dubbelsängar och ett sovrum med ”fjällensäng”, dvs. 140 cm där ner och en ovanpå som är 90 cm.

Köket är utrustat med spis, mikrovågsugn, diskmaskin och ett litet kylskåp.

Toalett och dusch.

Check in/check out

Vi nyttjar oss av en extern service för detta och vi återkommer när det närmar sig med detaljer kring check in och check out.

Kommunikationer

Flera busslinjer trafikerar El Terreno med täta turer. Bussar till stranden i Cala Mayor och Illetas, samt flera linjer in till Palmas centrum och Plaza España.

Närservice

I El Terreno finns gott om mindre livsmedelsbutiker, post, banker, apotek. I stadsdelen ligger det stora matpalatset Mercadona.

Suterrängsplanet

Det finns två sovrum med totalt fyra bäddar på nedre planet. Två sovrum med två enkelsängar i respektive rum. Sängkläder och handdukar ingår i hyran.

Innegården med loungemöbel samt en matbordsmöbel.

Toalett och dusch.

Tvättmaskin och torktumlare.

Parkering

Huset har en carportliknande yta men vi rekommenderar inte att parkera där pga. att det är smalt och svårt att parkera. Vi rekommenderar att parkera på gatorna runtomkring huset vilket är gratis alternativ hyra av hotellet (Zurubaran) mittemot huset för 8 euro per dag. 

Transport från flygplatsen

Enklast är att ta en taxi som tar mellan 20-30 minuter och kostar mellan 20-30 Euro beroende på trafiksituation. Adressen till huset är Carrer de Josep Villalonga numer 19 men be taxichauffören att köra till Hotel Zurbaran, El Terreno så kommer ni rätt.

Mer om El Terreno

El Terreno är ett mycket trevligt och charmigt bostadsområde i Palma. Det är här du har ”Palmas lunga” den grönskande parken Bellver dit många tar sig tidigt på morgonkvisten för att springa eller promenera med hunden. Från El Terreno har du också bara några steg till den livliga strandpromenaden Paseo Maritimo med sina många restauranger, barer och fantastiska stora yachter, och ytterligare bara några hundra meter till trendiga Santa Catalina.

El Terreno är ett grannskap som ligger i Poniente-distriktet Palma de Mallorca och är avgränsat av havet och Bellver-skogen samt av torrenterna Mal Pas och S’Aigo Dolça (den senare begravdes längs gatan Luis Fábregas). Ursprungligen bildades det som en sommarutväg för bourgeoisin av Palma i slutet av artonhundratalet och början av 1900-talet.

I grannskapet upprättades också människor som bodde där under hela året och kulturföreningar uppstod, såsom Bellver Instructional Society, som försvann i början av inbördeskriget (1936).